web analytics
nok - dagboken

Dagboken | Når nok er nok

Når nok er nok, da setter vi strek.

Og nå er nok, nok. Jeg er utslitt av offentlige tjenestmenn og -kvinner som ikke ønsker å ta ansvar. Som er villige til å ofre de uskyldige for selv å gå fri. Som begår karakterdrap av den som ingen skyld har, slik at de selv kan fremstå som rene og uten ansvar.

Før alt dette begynte for snart seks år siden, trodde jeg stat og offentlig forvaltning hadde røtter i fakta, i sannhet, kunnskap og faglig kyndighet.

Jeg tok fullstendig feil. Så feil, at det forundrer meg. Det virker som om alt går over stokk og stein. Skyld, ansvar og løsninger ligger alltid et annet sted, hos noen andre. i en annen tid. Aldri tar de i stat og offentlig styre og forvaltning som har det reelle ansvaret, ansvar.

Nå er nok, nok.

En ting lurer jeg på, igjen og igjen: Hvordan klarer dere _ dere offentlige tjenestemenn og – kvinner – å se dere selv i speilet? Hvordan klarer dere å møte en ny dag – dag etter dag? Hvordan makter dere å behandle dere selv og andre med slik mangel på alminnelig moral og integritet enda en gang, og i stadige repriser? Å leve som liksom-fagfolk uten annen ekspertise enn svindel og bedrag og ofringer av dem uten uten skyld?

Oj, oj, oj, så trøtt jeg er. Aldri vil jeg under det offentliges “beskyttelese”. Aldri. Da vil jeg heller knuse en kapsel blåsyre mellom tennene.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *