web analytics
dagboken | 2021 - inngangen til en ny tid

Dagboken | 2021 | Inngangen til en ny tid?

 

2021 – inngangen til en ny tid?

 

2020 har for meg vært et sant annus horribilis, et år jeg med glede og lettelse sier farvel til. Midt i vondt, har jeg også i året som har gått møtt mye godhet, ofte uventet sjenrøsitet, fra mange mennesker. Det er jeg takknemlig for. Det har bidratt til å holde meg oppe og gjort ryggen rakere. Nå vil jeg ønske 2021 velkommen og håper inngangen vil markere overgangen til en ny tid i en bedre verden for alle.

Godt nytt år!


Da klokken rundet midnatt, valgte NRK dette diktet til å markere overgangen til året vi nettopp har gått inn i – et perfekt valg, synes jeg. Diktet er skrevet i 1945:

TUNG TIDS TALE

Det heiter ikkje: eg – no lenger.
Heretter heiter det: vi.
Eig du lykka så er ho ikkje lenger
berre di.
Alt det som bror din kan ta imot
av lykka di, må du gi.

Alt du kan løfte av børa til bror din,
må du ta på deg.
Det er mange ikring deg som frys,
ver du eit bål, strål varme ifrå deg!

Hender finn hender, herd stør herd,
barm slår varmt imot barm.
Det hjelper da litt, nokre få forfrosne
at du er varm!

– Halldis Moren Vesaas

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *