web analytics
spagettidobbel - spagetti i fløtesaus

Matbloggen | Spagettidobbel

Når det gjelder matlaging er det viktig å være godt forberedt. En ny arbeidsuke står for døren.

Har du tenkt på hva du skal servere til mandagens middag? I kjøkkenskapet er det tilrådelig å ha et godt utvalg av tørr- og basisvarer. Til dagens middag tyr vi til disse.

Så unngå unødig stress, grip dagen og la deg inspirere av dette appetittvekkende forslaget hentet direkte fra den nye matbloggen min: En spagettidobbel! Gjør det enkelt, er mitt slagord.

I dag slår jeg også et slag for likhetsprinsippet. I Norge synes vi om slikt – fellesferie, lik lønn for samme arbeid, lik verdi kjønnene imellom, like muligheter, likhet for loven… Det er sånn det skal være, synes vi. Så hvorfor ikke i kjøkkenveien også, tenkte jeg da jeg komponerte dagens meny.

Og jeg byr selvfølgelig på hovedrett og dessert i dag også – elegante, smakfulle retter som overrasker.

Da gjenstår kun å ønske alle en herlig og produktiv ny uke med mange og minneverdige gastronomiske øyeblikk. God kokkelering!


Hovedrett:

SPAGETTI I FLØTESAUS

Du trenger:

1 pose Toro fløtesaus
1 romslig neve Sopps spagetti
2 ss salt
2 l vann


Slik gjør du:

Kok spagettien i fosskokende, godt saltet vann. Kok gjerne spaghettien 5-8 min lenger enn angitt på pakken. Overkoking resulterer i mindre tyggemotstand og pastaen vil gå mer i ett med sausen. Slik formelig smelter spagettien i munnen, akkurat sånn edel, mør biff gjør. Herlig!
NB! Husk å sette unna halvparten av spagettien til desserten (se dessertoppskrift nedenfor).
Kok opp fløtesauspulveret etter anvisning på pakken.
Hell spagettien over i sausen, bland godt og server.


Dessert:

SPAGETTI I SJOKOLADESAUS

Du trenger:

Spagetti, ferdigkokt
1 pose hvit saus (Toro)
5 ss kakaopulver (Freia)
12 ss sukker, helst brunt

Jeg har valgt å bruke brunt sukker til denne oppskriften. Brunt sukker er mineralrikt. Tenk sunnhet! Brunt sukker intensiverer dessuten både smak og den delikate fargen på retten. Alminnelig hvit farin er et greit alternativ om du har gått tom for den brune varianten.

Slik gjør du:

Kok opp pulveret i posen etter anvisning på pakken.
Tilsett kakao og sukker. Kok opp på nytt under iherdig omrøring for å unngå at kakaopulveret klumper seg. La småputre på svak varme og under lokk til sukkeret er helt smeltet.
Hell spagettien over i sausen, bland godt og server.

Utseendemessig er desserten prikk lik hovedretten. Men smaken? Ganske så forskjellig selvfølgelig! Jeg garanterer gjestene dine vil bli overrasket av den herlige sødmen med hint av sjokolade, så ulikt smak og aroma nesebor og gane bare øyeblikk tidligere ble presentert for som første rett.

Jeg spår denne desserten vil få middagsgjestene dine til å sperre øynene opp! Konversasjonen rundt bordet vil ta slik av, at gjestene dine glemmer å spise. Det opplevde iallfall jeg sist jeg serverte min nå så berømte “Pasta au Chocolat”. For å si det sånn. På ekte gourmetspråk.

Tips: Er ikke du eller noen av gjestene dine avholdsfolk, hell en flaske cognac i sausen rett før servering. Det gjør susen. Garantert feststemning og hælene i taket!

Enjoy, god middag og riktig god uke!


spagettidobbel - sjokospagetti
Desserttipset: Spagetti i sjokoladesaus er en uvanlig og spennende dessert. Mettende er den også. Som skapt for sultne gjester!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *