web analytics

Teater Innlandet | Historien om Kim F

Teater Innlandet | Kim F

Overvar Kim F, en av Teater Innlandets seneste produksjoner (i samarbeid med DNS i Bergen), i Maihaugsalen i går kveld. Fortjent stående applaus. Dette er tredje gang jeg ser en forestilling med Teater Innlandet. Denne gangen, som hver gang, har jeg gått hjem med ekte teaterfryd i hjertet.

I løpet av 90 korte minutter klarer fem skuespillere å gjenskape livet til Karen-Christine Friele, en av Norges mest prominente likestillingsaktivister, og et halvt århundres norsk homohistorie – til og med full diskostemning fra homsenes gamle høyborg, Metropol i Akersgata i Oslo, klarer denne håndfullen begavede skuespillere å illudere med overbevisning.

Oppsummert: Et grepa godt ensemblearbeid under kyndig styring av en særs begavet regissør, Audny Chris Holsen. Sammen med lyd, lys og den enkle, multifunksjonelle og effektive scenografien av Kristin Bengtson, har Kim F blitt en helstøpt, god og, ikke minst, viktig forestilling. Og manuset? Av Holsen det også, som sammen med dramatikeren Marius Leknes Snekkevåg, med dramaturgiske grep klarer å holde styr på et hav av ulike karakterer og en historiefortelling som spenner over mer enn 50 år. En bragd, det òg.

Forestillingen turnerer nå innlandet. Forestillingen har høstet mye kritikerros. Løp og kjøp, du vil neppe angre! Stykket, slik det framstår, er ikke bare om homokamp, men om kjærlighet, fordommer og aksept, likestilling og likeverd, om mot, og om å være menneske og ha retten til å elske og være den vi er. Stykket er også en fortjent hyllest til Kim Friele, i denne produksjonen overbevisende tolket av Linn Løvvik.

Så, Teater Innlandet – je takker og elsker dekk, ælle i hopes!

“Kim F” / Teater Innlandet i samarbeid med Den Nationale Scene

Linn Løvik (t.v.) i rollen som Kim Friele og Anna Dworak som Wenche Lowsow, Norges mest kjente lesbiske par. Foto: Teater Innlandet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *