web analytics

Målesyken som lammer velferden

Studier foretatt i Storbritannia gjennom de siste 30 årene, har vist at New Public Management (NPM) i offentlige forvaltningsorganer og tjenester har motsatt effekt av det teorien sier og tilhengerne forteller oss. Snarere enn mer og bedre for mindre, fører NPM til økt byråkrati og dårligere og dyrere tilbud og tjenester. Selv Christopher Hood, mannen som satte navn på konseptet og forfatter av boken A Public Management for All Seasons? (1991), konstaterer at modellen har feilet. Hood retter heftig kritikk mot sin egen modell. Remedien? Tillitsbasert ledelse med minimal byråkratisk styring og kontroll.

Tore Nyseter: New Public Management: Målesyken som lammer velferden. (DB, 07.11.2017)

New Public Management: Utsalg av det offentlige til laveste bud…
Opptrykk av artikler, kronikker og leserinnlegg i Klassekampen i perioden 14. februar 2009 til 26. august 2009 om New Public Management publisert i Klassekampen. Innleggende er opplysende og utgjør en interessant og informativ debatt. (PDF-fil og nedlastbar)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *