web analytics

Det hellig alminnelige

I dag har jeg lyst til å ære det hellig alminnelige. En kopp god kaffe for eksempel. Eller et plutselig vindkast som kjærtegner ansiktet, regn som lager vakre mønstre på vinduet, kråker som skvaldrer på tunet, synet av ei stolt bjørk med krokete armer, speilbildet av et stykke himmel i en sølepytt. Eller å bite i en saftig skive fersk julekake med smør og brunost på, å prate om været med den hyggelige naboen, møtet med blide trikkeførere og busssjåfører, og dama i kassa som sukker med meg: “Ja, det er dyrt og prisene går opp hele tida – og verre skal det bli!” Jeg vil ære unger som leker og hyler av fryd, hunden som løper, snuser og leser dagens nyheter med nesa med en intensitet og et fokus jeg bare kan drømme om.

Å, som jeg setter pris på det hverdagslige, det alminnelige, det trivielle. Det skaper tillit. Nærhet. Selve grunnstammen i livet.

Kråker i treet med krokete armer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *