web analytics

Vi saksøker Fylkesmannen

Mors ansikt preget hele førstesiden av dagens utgave av avisa GD. Krever millionerstatning, lød overskriften. Inne i avisen ble saken omtalt over to helsider. Takk til journalisten, Arnfinn Skinlo, som har skrevet reportasjen. Takk også til avisens redaktør som har viet saken mye rom.

Jeg opplever det sørgelig at vi har følt oss tvunget til å ta et såpass alvorlig skritt som å gå til søksmål mot Fylkesmannen. Imidlertid ser vi, igjen og igjen, at villighet og evne til å ta ansvar hos politisk ledelse og forvaltning er mangelvare hver gang det går riktig galt. I runde etter runde – i MeToo-kampanjen, SSB-saken og nå Stortingets graverende budsjettsprekk – blir vi vitner til at de som styrer og forvalter synes å vurdere uredelighet og å sparke nedover som den foretrukne løsningen – bedre enn å ta reelt ansvar og konsekvensene av sine feilgrep. At mor og jeg i saken vår går til dette skrittet er en demonstrasjon. Vi har fått nok, nok av uetterrettelighet, ansvarsfraskrivelse og sjusk i arbeid med stort ansvar fordi arbeidet innebærer direkte og dramatisk inngripen i alminnelige menneskers liv.

Mors uredelige verge har ribbet mor og meg for alt av materiell og sentimental verdi – nær 3 millioner verdt av forsvunne kontanter og ting, og store og unødig påførte utgifter, er arven vi sitter igjen med. Ikke en eneste gjenstand er igjen etter far, bror eller besteforeldre, eller generasjonene før dem.

Både mor og jeg er gamle. På vår ferd ut av denne verden har vi nå ingenting å se på, holde i hendene våre og berøre – ingenting som kan representere et bindeledd mellom det som er nå og det som ikke er lenger, mellom det synlige og usynlige. Pengene er bare et symbol, slett ikke det viktige, men for mor spesielt vil det iallfall kunne bidra til en slags oppreisning. Det fortjener både hun og jeg. For meg er familien min hellig. Den er min. Vår. Oss. Familien min har blitt nedrig behandlet – skjendet – av myndigheter som påberoper seg å skulle ville beskytte oss. Aldri har jeg vært så ulykkelig, aldri så dypt rasende.

Dyrud-familien krever Fylkesmannen for millionbeløp (GD, 28.02.2018) (betalingsmur)

Et kaffeslabberas i dempet humør hjemme i mors omsorgsleilighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *