web analytics

Barn fra religiøse hjem mer egoistiske

Et internasjonalt team utviklingspsykologer har undersøkt 1170 barn mellom 7 og 12 år fra ulike land og kulturer, for å se om barns moral påvirkes av religion. Resultatene, publisert i det respekterte tidsskriftet Current Biology, viser at barn fra religiøse hjem er mer egoistiske og hevngjerrige enn barn fra ikke-religiøse hjem. De psykososiale, samfunnsmessige og politiske implikasjonene denne studiene innebærer, fortjener videre forskning.

Rapporten kan leses på Current Biology sin hjemmeside:

Decety, Cowell, Lee, Mahasneh, Malcolm-Smith, Selcuk, Zhou:
The Negative Association between Religiousness and Children’s Altruism across the World
Current Biology, Open Archive (05.11.2015)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *