web analytics
nora brockstedt

Nora er borte

Nora, du bedåre – nå har altså Sønnavinden tatt deg i sin favn og sveipet deg av gårde.

Det er lenge siden du voi-voiet meg inn i MGPs forunderlige musikalske univers. Jeg var bare pjokken, likevel fikk du meg huket. Jeg husker flere versjoner av Tango for to og din var best. Du jazzet så sjelen min duvet og tolket Prøysen så hjertet ble varmt og jeg fikk smil om munnen. Jeg syntes Ka’l Johan du sang sårt om var en hjerteløs drittsekk, men Que sera, sera – det som skjer, det skjer. Det lærte jeg av deg. Jeg leste i en reportasje en gang at du var glad i håndarbeid. Noe av det du hadde skapt var avbildet – veggtepper, mener jeg det var. Bildene avslørte du var en ekte kunstner i det departementet òg.

Nå kan du nynne og scatte til eggende jazztoner, foxtrot, tango og vals der du ferdes gjennom tidløse sfærer og rom, din sjel fri som fuglen og til fryd for alt i dette evighetens mysterium vi alle før eller siden blir en del av.

Det tok 92 år, de fleste av dem med musikalsk gledesspredning, før Slipsteinsvæilsen gjorde en siste omdreining og den sommerlette Blåklokkevikua ønsket deg velkommen hjem. Nå er du der. Kos deg.
Og takk.Nora Brockstedt (eg. Nora Riis, f. Berg) 20. 01.1923 – 05.11.2015

Hun var en salig blanding av mor og artist” | Intervju med Nora Brockstedts sønn (Dagbladet, 06.11.2015)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *